Klassikaleine inglise tänavatoit, mille valmistamiseks sobib suurepäraselt tursafilee. Valmistada saab nii fritüüris, kui ka paksupõhjalises potis. Kasutasin fritüüri, sest nii on õli temperatuuri kergem kontrollida.

Vaja läheb:

umbes 800 grammi valge kala fileed, lõigatud neljaks portsjoniks

praadimiseks õli

300 grammi jahu, jagatuna 120 ja 180 grammiseks portsuks

1 teelusikas soola

1 teelusikas küpsetuspulbrit

330 milliliitrit õlut (kasutasin heledat)

serveerimiseks friikatruleid, sidrunilõike, hakitud rohelist, tartarikastet, ketshupit, rohelisi herneid.

Talita nii;

  1. Pane 120 grammi jahu praetaldrikule.
  2. Maitsesta kala soola ja pipraga, paneeri tükke jahus.
  3. Sega kausis 180 grammi jahu, sool ja küpsetuspulber. Vispelda juurde õlu, nii et moodustuks ühtlane tainas.
  4. Aseta kalatükid taignasse nii et need oleksid korralikult kaetud.
  5. Fritüüri kala 180 kraadi juures kuldpruuniks, selleks kulub 4 – 5 minutit.
  6. Aseta valmis kala mõneks minutiks köögipaberile, et liigne rasv eemalduks.
  7. Valmista friikartulid.
  8. Serveeri kala kartulite ja muude nimetatud lisanditega.