Mõnda aega tagasi läksin Tallinna Lõunakeskuse kalapoodi kindla sooviga osta karpkala.  Aga saatuse kiuste – kaprkala ei olnud.. Samas soovitati soojalt värskeid latikaid.  Koju jõudes asusin otsima sobivat retsepti ja nii jõudsin oma otsingutega Vladimir Korzhetsi Kalaraamatu juurde. Et ma olin laisk ja midagi keerukat teha ei viitsinud jäin selle retsepti juurde – pettuma ei pidanud!

Vaja läheb:

umbes pooleteise kilo jagu latikaid

150 grammi võid

150 grammi õli

2 detsiliitrit hapukoort

purustatud loorberileht

soola ja pipart

Talita nii:

1. Puhasta latikas – eemalda sisikond ja rapi kalalt uimed.

2. Hõõru latikas seest ja väljasdt kokku soola, pipra ja purustatud loorberilehega ning jäta kala tunniks ajaks külma seisma

3. Sulata või, sega see õliga ja kata saadud seguga umbes poole sentimeetri paksuselt ahjupann

4. Pane kala pannile ja aseta see 150 kraadini kuumutatud ahju. Tõsta kuumus koheselt 250 kraadini.

5. Küpseta nii umbes 20 minutit, selleks ajaks peaks kala pind olema kaetud mõnus koorikuga

6. Määri kalale hapukoor ja küpseta veel 10 minutit

7. Kasta kala pannil oleva kastmega, alanda kuumus 150 kraadini ja küpseta veel veernad tundi