Kui paljud teist on teinud neid sööke, mida Rimis ja Selveris väikestel paberitel jagatakse? Khmm….ma olen paaril korral ikka teinud. Ja tänane postitus tuleb ka sarnasest kohast. Seega lubage tutvustada küpsetatud seakarbonaadi 4-le ilma pruunide šampinjonideta. Retsept sai oma modifikatsiooni puhtalt seetõttu, et minu kodu-Selveris polnud pruune šampinjone. Vaatamata sellele väiksele puudusele tuli söök päris maitsev.

Küpsetatud seakarbonaad

Vajab läheb:
– 600gr sea kaelakarbonaadi
– noaotsa täis võid
– oliivõli
– 500 gr värskeid pruune šampinjone
– 3-4 shallotsibulat
– 1/4 klaasi konjakit või brändit
– 1/4 klaasi kuiva valget veini
– 200 gr vahukoort
– soola ja pipart

Valmistamine:
0. Alusta kartulitest ja loe kõigepealt alumist kartulite juttu.
1. Lõika karbonaadi tükist mõnusad viilud. Mina ostsin nad juba viilutatuna ja seetõttu jäi see töö tegemata. Muidu võiks nad olla 1,5 cm paksused viilud.
2. Aja panna pliidil kuumaks koos õliga. Pruunista liha mõlemalt poolt umbes 2-3 minutit. Liha ei tohiks olla küpsenud, vaid mõlemal pool peaks olema mõnus pruunistatud koorik.
3. Eraldi pannil või potis sulata või ning prae seal sibul ja seened.
4. Lisa konjak/brändi ning vein. Küpseta 4-5 minutit.
5. Lisa koor ning kuumuta veel 1-2 minutit.
6. Pane liha küpsetusvormi, millega võiks ta ahju panna. Kui vormil on kaas olemas, siis kata see kinni või kui kaas puudub, siis laota foolium vormile peale. Küpseta 175 kraadises (eelkuumutatud) ahjus 30 minutit.

Serveerimine:
Retsepti järgi soovitatakse kõrvale panna kartuleid või muid aedvilju. Ma tahtsin teha kartuleid ahjus koos porganditega, kuid peale poe külastust selgus, et kodus olid porgandid otsas. Igatahes tegin kartulitega siis järgmist:
1. koori ja tükelda kartulid mõnusateks tükkideks
2. maitsesta soola ja pipraga. Sega.
3. lisa oliivõli. Sega.
4. lisa hakitud basiilikat. Sega
5. pane ahju enne kui hakkad sealihaga möllama. Ma kasutasin kuumust 225 kraadi ja siis kui liha kartulite kõrvale panin eraldi vormis, langetasin kuumuse 175 peale.
6. küpsetasin kartuleid umbes tund aega.