Hea ja kergelt valmiv lambaliharetsept! Selle retsepti valmistamise juures võib olla suurimaks probleemiks tallekoodi saamine…

 

Vaja läheb:

1 kondiga tallekoot

1 supilusikas kuivatatud tüümiani või rosmariini

1 supilusikas soola

3 supilusikat sidrunimahla

8 küüslauguküünt

500 milliliitrit puljongit

erinevaid juurvilju, mina kasutasin

6 kartulit

1 bataat

150 grammi shampinjone

1 väike kabatshokk

1 punane paprika

3 porgandit

 

Talita nii:

Vajadusel puhasta koot liigsest rasvast ja kelmest. Sega omavahel rosmariin (tüümian), sidrunimahl ja sool. Määri koot selle seguga korralikult sisse. Lõika küüslauguküüned pooleks ja topi need noaga lihasse lõigatud aukudesse. Tükelda köögiviljad (mitte liiga väikeselt, kuna liha on pikalt ahjus) ja aseta need kõrge äärega ahjuplaadile. Kalla köögiviljadele puljong ja aseta sellele liha. Mina kasutasin restiga vormi, mis võimaldab lihal igast korrast korralikult küpseda. Aseta ahjuvorm 175 kraadisesse ahju ka küpseta umbes 2 – 2,5 tundi.