Eelmisel kuul viibisin Lõuna – Aafrika Vabariigis. Lisaks meetrikõrgusele, paarikümnekilosele puidust tahutud kaelkirjakule (kes ka parima tahtmise juures täies pikkuses mu kohvrisse ei mahtunud) tõin sealt kaasa ka kohaliku Meisterkoka kokaraamatu. Kuna mu fritüür oli juba pikka aega niisama tolmu kogunud otsustasin proovida raamatust leitud kanakoibade retsepti. Täpsuse huvides lisan veel, et retsepti autor on Samantha Nolan ning selle toiduga võideti meeskonnavõistlus, mille käigus toideti ära sada meremeest..
Kana tuli välja igati hea – kui ma seda teinekord teen lähen vist lihtsamat vastupanu teed ja marineerin koibasid ainult keefiris – originaalretsept sisaldab lisaks veel kohvikoort ja piima. Samuti ei ole ma kindel, kas pärast praadimist ahju järelküpsetamine enam suurt positiivset effekti annab.
Vaja läheb:
1.5 kilo kanakoibasid või muid meelepäraseid tükke
Marinaadi jaoks:
400 ml piima
100 ml kohvikoort
100 ml keefiri
2 muna
4 küüslauguküünt, peenekshakituna
suurem peotäis hakitud värsket koriandrit
pool supilusikat paprikapulbrit
1 tshillipipar peenekshakituna
1 sidruni mahl ja riivitud koor
1 teelusikas jahvatatud vürtsköömneid
pool teelusikat jahvatatud koriandrit
pool teelusikat soola
pipart
Paneerimiseks:
150 ml jahu
1 teelusikas küpsetuspulbrit
pool teelusikat purustatud musta pipart
1 teelusikas paprikapulbrit
pool teelusikat cayennepipart
pool teelusikat kahvatatud koriandrit
pool teelusikat jahvatatud vürtsköömneid
1 teelusikas kuivatatud tüümianit
õli praadimiseks
Talita nii:
1. Sega omavahel suures kausis kõi marinaadi minevad komponendid. Aseta kaussi kanatükid ja lase neil üleöö marineeruda.
2. Järgmisel päeval sega kõik paneerimiseks mõeldud ained korralikult läbi.
3. Eemalda kanatükid marinaadist ja patsuta need paberrätikuga kuivaks.
4. Kuumuta õli fritüüris 180 kraadini – kellel fritüüri ei ole saab seda teha ka kõrgema äärega kastrulis.
5. Paneeri kanatükke korralikult paneerimissegus.
6. Küpseta kuus minutit, mille järel küpseta neid 160 kraadini eelsoojendatud ahjus veel 20 minutit.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar