Tänase päeva retsept on kõrgelt auhinnatud – minu seitsmeaastane poeg, kes söögi suhtes vägagi valiv on andis sellele toidule oma kõrgeima tunnustuse – ehk kaks pöialt püsti. Mina kasutasin retseptis kanakoibasid, aga ilmselt sobib sama hästi kasutada ka näiteks rinnakut. Lisandiks sobisid suurepäraselt kartulipudru ja veidi keedetud juurvilju. Toitu on väga lihtne valmistada, ainus millele peaks tähelepanu pöörama on küpsetamistemperatuur  – meeglasuur võib suhteliselt kergesti kõrbema minna ja toidu ära rikkuda.

Vaja läheb:

8 kanakoiba

4 supilusikat sulatatud võid

4 supilusikat mahedat sinepit

poolest sidrunist pressitud mahl

5 supilusikat mett

1,5 teelusikat paprikat

soola ja pipart

4 supilusikat mooniseemneid

Talita nii:

1. Maitsesta kanakoivad soola ja pipraga ning lao ahjuplaadile.

2. Sega sulatatud või, sinep, mesi, paprika ja sidrunimahl hoolikalt läbi glasuuriks.

3. Pintselda kanakoivad pealt ja külgedelt glasuuriga ja küpseta neid 200 kraadini eelküpsetatud ahjus umbes 20 minutit.

4. Tõsta plaat ahjust välja, keera kanakoibadal teine külg ja pintselda uuesti glasuuriga.

5. Raputa peale mooniseemneid ja küpseta veel 20 minutit.