See retsept peaks meeldima kõigile, kes armastavad hiina toitu – või siis vähemalt sellist hiina toitu, mida siin Eestis osta saab.  Mulle meeldib selle retsepti juures see, et ettevalmistusaeg on olematu, ehk siis ei pea ribisid enne küpsetamist marineerima. Maitse on sellele vaatamata tugev.

Vaja läheb:

umbes 1,5 kilo kulinaarribi

1/2 klaasi mett

1/4 klaasi sojakastet

1/4 klaasi valge veini äädikat

2 supilusikat pruuni suhkrut

3 purustatud küüslauguküünt

1 teelusikas soodat

1 teelusikas küüslaugusoola

Talita nii:

1. Lõika ribikondid üksteisest lahti

2. Sega purustatud küüslauk, sojakaste, veiniäädikas, mesi ja pruun suhkur omavahel. Sega seni, kuni suhkur on lahustunud.

3. Sega sisse sooda ja klopi kahvliga kuni segu hakkab mullitama ja muutub vahuseks.

4. Kasta ribid saadud segusse ja aseta need ahjuvormi. Raputa peale küüslaugusoola. Kui segu on ülejäänud kalla ka see ribidele peale.

5. Küpseta ribisid 180 kraadi juures tund aega, keera neid iga veerand tunni tagant ringi.

6. Serveeri riisiga