Täna veel üks pastaretsept. Selle toidu eeliseks on see, et ta valmib pea ilma mingi vaevata – ehk siis valmistamisele kulutatud aeg on absoluutne miinimum. Mina kasutasin selle kastme juures lisandiks bucatoni – tüüpi pastat – midagi, mis oma välimuselt vähe vanematele inimestele nostalgilisi mälestusi peaks tooma. Ainult, et siis kutsuti neid makaronideks!

 

 

 

Vaja läheb:

umbes 350 grammi vabalt valitud pastatooteid

70 grammi seedermänni seemneid

250 grammine karp ricottat

näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit

4 supilusikat hakitud murulauku

4 supilusikat hakitud basiilikut

100 grammi päikesekuivatatud tomateid peeneteks ribadeks hakituna  pluss 2 supilusikat nende õli

2 supilusikat sooja vett

soolt ja pipart maitsestamiseks

Talita nii:

1. Esimese asjana aia ilma rasvaineta pann pliidil kuumaks ja rösti sellele seedermänni seemneid pidevalt segades kuni need on saavutanud kuldse värvuse. Siin tasuks olla ekstra ettevaatlik, kuna seemneid on kerge kõrbema lasta.

2. Võta suurem kauss ja sega selles ricotta, röstitud seedermänni seemned,  hakitud basiilik ja murulauk, ribadeks hakitud tomatid, tomatite õli, vesi ja  jahvatatud muskaatpähkel ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Kuna ricotta on väga mage võib soola üsna palju minna. Soola võiks lisada järk – järgult ja vahepeal kastet maitsta – nii väldid ülesoolamise ohtu. 

3. Las kastmel tunnikene toatemperatuuril maitsestuda.

4. Keeda pasta soovitud valmidusastmeni ning sega kastmega. Serveeri kohe!