Üheks minu esimeseks kokaraamatuks oli raamat nimega 100 suppi, paja- ja vormirooga. Ehkki minu kokaraamatute kogu on aastatega jõudnud 400 raamatuni on see kokaraamat endiselt tihedas kasutuses. Sel aastal ilmus sellele raamatule järg – ehk siis 100 suppi, paja- ja vormirooga 2 ja antud retsept ongi pärit sellest raamatust. Aitäh Lia Virkusele, Angeelika Kangile ja Pille Endenile!
Veisesabad tekitasid alguses küll vähe võõrastust, aga inimesena, kes ka pullimune praadinud on sain sellest kiiresti üle. Pean ütlema, et tulemus ületas ootusi. Liha on tänu pikale haudumisele ülimalt pehme ja porterimaitse sobib sellega suurepäraselt. Mis puutub pullimunadesse, siis peab tõdema, et need jäid meil siiski suuremas osas söömata. Oli siis põhjus maitses või alateadlikus süütundes sookaaslase meheuhkuse hävitamise üle.
Vaja läheb:
1 ½ kilo tükeldatud veisesabasid
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 porgandit
2 sellerivart
100 grammi peekonit
1 supilusikat õli praadimiseks
paar tüümianioksa või ¼ supilusikat kuivatatud tüümianit
2 –3 petersellioksa või 2 supilusikat hakitud peterselli
1 supilusikas tomatipüreed
1 pudel porterit
5 detsiliitrit lihapuljongit
soola ja pipart
Talita nii:
Sabatükid maitsestada soola ja pipraga ning pannil pruunistada, seejärel asetada ahjupotti. Siis samal pannil praadida hakitud sibul, küüslauk ja umbes 2 sentimeetristeks tükkideks lõigatud peekon. Sibul, küüslauk ja peekon laotada ahjupotti liha peale. Seller ja porgand tükeldada paari sentimeetristeks tükkideks ja asetada ahjupotti. Lisada tüümian ja petersell (okste kasutamisel peaks need ennem kimpu siduma), tomatipüree, porter ja puljong. Liha peaks olema vedelikuga kaetud. Maitsestada soola ja pipraga ning küpsetada kaane all 180 kraadises ahjus umbes 3 tundi.
1 arvamus to 'Porteris hautatud veisesabad'
25/10/2009
Pole küll antud raamatut näinud, aga veisesaba sai mullu korduvalt söödud, nii veinis kui ka õlles hautatuna. Väga mõnus kraam, eriti siis, kui selline parajalt toekas saba on..
Kirjuta oma kommentaar