See retsept pärineb Jamie Oliveri uuest eestikeelsest raamatust Kokakool. Ostsin selle raamatu oma tädipoja ja kaasblogija Taavi eeskujul ja ehkki ma muidu rohkem Nigella – mees olen jäin ostetuga vägagi rahule.
Toit kukkus välja just selline, nagu ma seda ette kujutasin – liha oli täielikult läbi haudunud, kaste oli meeldivalt mõrkjas – magus. Lihtne, kiire ja hea!
Lisandiks sobivad minu meelest kõige paremini klimbid ja Jamie on nende retsepti ka kenawti oma raamatusse lisanud. Minu klimbid olid Ungaris poest ostetud ja kaasa taritud, seetõttu ma nende retsepti ei lisa.
Vaja läheb:
2 sellerivart
2 keskmist sibulat
2 porgandit
2 supilusikat oliivõli
2 kuhjaga supilusikat jahu
400 grammine purk purustatud tomateid
500 grammi 2x2x2 sentimeetristeks kuubukuteks lõigatud loomaliha
2 loorberilehte
pool liitrit tumedat õlu, mina kasutasin Saku porterit
soola, pipart ja suhkrut
Talita nii:
Kuumuta ahi 180 kraadini. Haki sellerivarred ja sibul. Koori porgandid, lõika need pooleks ja haki. Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa köögiviljad ja küpseta madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa liha ja loorber ning jahu ja sega korralikult. Kalla peale õlu ja tomatid. Lisa umbes pool teelusikat soola, veidi pipart ja umbes supilusikas suhkrut. Lase hautis keema tõusta ja kontrolli maitsestatust. Nüüd kalla hautis ahjuvormi, kata kaanega ja küpseta ahjus umbes 2 1/2 tundi. Eemalda kaas ja küpsesta veel pool tundi.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar