Minu lemmik hapukapsas, mida valmistan päris tihti. Retseptiks sain inspiratsiooni Nami – nami’st, ainult et sealses retseptis kasutatakse õlut ja veidi vähem suhkrut. Mulle meeldib lihtsalt õunamahlaga rohkem.
Vaja läheb:
1 kilo hapukapsast (soovitavalt porgandiga)
½ liitrit õunamahla
100 grammi võid
150 grammi pruuni suhkrut
1 ½ teelusikat soola
köömneid, maitse järgi
Talita nii:
Haki või tükkideks, pane kõik komponendid potti ja hauta madalal kuumusel, kuni kapsas on saavutanud soovitatud pehmuse. Variatsioonina võib pool õunamahlast asendada tumeda õllega (porter, jäägriõlu), või siis ka kogu õunamahla.
Kapsaste pilt on ülemise postituse – ehk siis kapsarullide juures.
2 arvamust to 'Õunamahlas hautatud hapukapsad'
02/12/2009
No vaata kui erinevad maitsed on – ma mõnikord teen ainult õllega, õunamahla ei panegi 🙂
03/12/2009
Nii ta on, maitse üle ei vaielda… Õllega on ka muidugi väga head, ma ise proovisin selle Pulsi Jäägriõllega – super!
Kirjuta oma kommentaar