Võikana on ka kohalikes india restorandies populaarne roog. Originaalne retsept pärineb eelmise sajandi viiekümnendatest aastates, kui üks Delhi kokk lisas järelejäänud tandoori kanale koorese tomatikastme. Kaste ei ole terav, aga koorene ja aromaatne.

Vaja läheb:
700 grammi kanafileed. umbes 4 x 4 cm suuruste tükkidena
2 teelusikat garam masala vürtsisegu
3 supilusikat jahu
2 supilusikat võid
1 sibul, peenekshakituna
pöidlapikkune jupp riivitud ingverit
1 teelusikas koriandripulbrit
2 teelusikat jahvatatud vürtsköömneid
veerand teelusikat cayenne pipart
2 400 grammist purki purustatud tomateid
200 milliliitrit vahukoort
1 teelusikas pruuni suhkrut
õli praadimiseks, soola ja pipart
serveerimiseks riisi , koriandrit ja mangu tshatnit
Talita nii:
- Pane fileetükid kaussi, lisa 3/4 teelusikat soola ja 1 teelusikas garam masalat. Sega korralikult.
- Lisa jahu ja sega, kuni kanatükid on kenasti paneeritud.
- Kuumuta pannil veidi õli ja lisa 1 supilusikas võid. Kui või on sulanud lisa kanatükid ja pruunista umbes minut. Eemalda kana pannilt.
- Lisa pannile teine supilusikas võid ja kui see on sulanud pane pannile sibul ning ingver. Prae umbes viis minutit keskmisel kuumusel.
- Lisa pannile ülejäänud vürtsid (sealhulgas teine teelusikas garam masalat), sega korralikult ja prae umbes minut.
- Lisa purustatud tomatid ja vahukoor (vajadusel veidi vett) ja keeda kastet umbes 10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
- Lisa pannile kana ja keeda veel viis minutit.
- Serveeri riisi, tshatni ja koriandriga.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar