Ma olen seda retsepti teinud kümneid kordi. Blogisse ei ole see jõudnud, kuna toit on alati ennem otsa saanud kui pildistamiseks läheb. Tulemus on garanteeritud, ainsaks probleemiks võib olla kvaliteetse ribitüki leidmine. Tükk peaks olema kondiga, aga samas peaks kondi peal olema ka parajalt liha. Viimati leidsin Nõo lihatööstuse tüki, mis oli ideaalne. Mina valmistan seda rooga ahjus, aga arvan, et sama eduliselt saab seda teha ka grillil.

Vaja läheb:

2 – 2.5 kilone kulinaarse ribi tükk

2 liitrit Coca Colat (tavalist)

2 supilusikat röstitud seesamiseemneid, peale raputamiseks

Kastme jaoks:

16 supilusikat tomatiketshupit

12 supilusikat pruuni suhkrut

4 supilusikat sojakastet

4 supilusikat Worchestire kastet

4 supilusikat magusat tshillikastet

soola

Talita nii:

  1. Maitsesta ribitükk soolaga ja aseta see sügavale ahjuplaadile.
  2. Kalle peale koka, nii et liha oleks kaetud. Kata form fooliumiga.
  3. Küpseta 160 kraadises ahjus umbes kolm tundi.
  4. Samal ajal valmista kaste. Selleks sega kõik kastme komponendid ja keeda madalal kuumusel paar minutit.
  5. Eemalda ribi koolast ja määri see korralikult kastmega kokku. Mina teen seda suures küpsetuskotis.
  6. Lase lihal öö läbi külmikus maitsestuda.
  7. Eemalda ribid kotist ja küpseta seda umbes 30 minutit 180 kraadises ahjus. Viimased 10 minutit võiks seda teha pruunistamisrezhiimil.
  8. Serveerimiseks määri ribile pannile kogunenud kastet. Raputa peale seesamiseemned.