Sealiharull toorjuustu - õunamoosi täidisega

Vaja läheb:

Liharullideks:

umbes 1 kilo sea kaelakarbonaadi

200 grammi toorjuustu

6 supilusikat  õunamoosi

3 küüslauguküünt

1 supilusikas kuivatatud ürte (nt. tüümian)

 

Lisandiks:

vabal valikul kõvemaid juurvilju, mina kasutasin:

5 keskmist kartulit

pool keskmist kaalikat

3 keskmist porgandit

1 punane sibul

väheke oliivõli

 Talita nii:

Kaelakarbonaad tuleks lahti lõigata umbes sentimeetripaksukseks pinnalaotuseks. Kes soovib võib seda veel lihahaamriga töödelda, aga Rain seda  ei soovitanud – nii kaotab liha oma mahlasust. Liha tuleks maitsestada soola ja pipraga.  Nüüd segada toorjuust, purustatud küüslauk, ürdid ja õunamoos ning määrida see lihale. Liha tuleks keerata rulli ja kinnitada tikkudega. Liha pealispinnale võib samuti õunamoosi määrida.  Nüüd tuleks tükeldada juurviljad. Mina lõikasin kartulid neljaks, porgandid ja sibula samuti ning viilutasin kaalika poolesentimeetristeks viiludeks. Juurviljad tuleks asetada ahjuvormi põhja ja niristada peale oliivõli. Juurvilju peaks ka maitsestama soola ja pipraga ning siis neid korralikult segada. Liharull asetada juurviljade peale ning sööki ahjus 180 kraadi juures umbes 75 minutit küpsetada.   

Eriti suureks abiks oli küpsetusrestiga ajuvorm, mis tähendas, et liha ei asunud otse köögiviljade peal ja sai seega igast küljest ilusasti küpseda.