Selle retsepti eest suur tänu jaanuarikuisele Oma Maitsele ja autorile – Supranee Sangdee’le, kes on restorani Krua peakokk. Pean seda retsepti üheks parimaks, mulle meeldib, et ei kasutata kastmepaksendajaid. Mugandasin ise veidi koguseid, samuti kasutasin filee asemelMagus - hapu kana kondita kintsuliha.

Vaja läheb:

500 grammi kanaliha

üks keskmine tomat

pool mugulsibulat

pool paprikat

3 küüslauguküünt

100 grammi ananassi (minul oli konserveeritud)

120 ml kanapuljongit

4 supilusikat austrikastet

8 supilusikat ketshupit

2 supilusikat suhkrut

3 teelusikat õunäädikat

hakitud rohelist sibulat

basmati riisi serveerimiseks

Talita nii:

1. Lõika kanafilee ribadeks ja küpseta see kerglet pannil läbi. Maitsesta vähese soolaga ning eemalda pannilt.

2. Tükelda sibul, tomat ja paprika. Haki küüslauk peeneks.

3. Prae küüslauku mõõdukal kuumusel paar minutit – mulle meeldib kui see just veidi värvi hakkab võtma. Lisa mugulsibul, paprika ja tomatid. Prae mõõdukal kuumusel veel paar minutit.

4. Lisa ananass, kanapuljong, austrikaste, ketshup, suhkur ja õunaäädikas. Sega korralikult ja maitsesta vajaduse korral täiendavalt.

5. Lisa kana ja lase kastmel veel paar minutit haududa.

6. Serveeri riisiga, raputa peale rohelist sibulat.