Vaja läheb:

800 grammi lillkapsast, õisikuteks murtud Lillkapsa - gorgonzola püreesupp

150 grammi kartulit, kuubikuteks lõigatud

1 liiter aedviljapuljongit

100 grammi gorgonzolat

soola/pipart

soovi korral tabascot maitsestamiseks

 

 

 

Talita nii:

1. Keeda valmis puljong.

2. Aja puljong keema, lisa sinna lillkapsaõisikud. Keeda viisteist minutit ning lisa kartul. Keeda veel 10 minutit, kuni aedviljad on pehmed.

3. Kurna enamus puljongist (umbes 4/5) aedviljadelt ära ning püreesta need saumikseri abil või kombainis.

4. Aseta pott nõrgale tulele ja lisa sinna segades  gorgonzola ning   järk – järgultsoojendatud piima, kuni supp on saavutanud soovitud paksuse ja juust on täielikult sulanud.

5. Maitsesta suppi pipraga ja vajadusel soolaga.

6. Soovi korral tilguta serveerimisel peale mõned tilgad tabascokastet.