Rõõmusõnum neile sõpradele, kes arvasid, et me Taaviga surnud oleme – me ei ole!  

Mis oleks sügisel veel parem koht alustamiseks, kui see, kus kevadel lõpetatud sai – ehk siis tõlgituna veel üks pasta. See retsept tuleb Sitsiiliast ja pasta on nimetatud kuulsa 19. sajandi Itaalia helilooja ja tema  samanimelise ooperi järgi. Ooperit ma ei ole kuulnud, aga pasta meeldis küll!

Vaja läheb:

umbes 800 grammi jagu baklazhaane, lõika need kuubikuteks

1 tshillipipar, seemend eemaldatud ja peenekshakitud

3 peenekshakitud küüslauguküünt

700 ml passatat või siis purustatud tomateid

pisem peotäis peenekshakitud  basiilikut

lambajuustu peale puistamiseks

veidi õli praadimiseks

soola ja pipart ja suhkrut maitsestamiseks

400 gr pikemat pastat – aga lühike sobib ka!

Talita nii:

Aja paksupõhjalisel pannil veidi õli kuumaks ja prae selles baklazhaanikuubikuid umbes 10 minutit . Need peaks jääma täiesti pehmed. Maitsesta neid soola ja pipraga.

Võta pott, aja ka seal natukene õli kuumaks ja prae küüslauku ja tshillit umbes 5 minutit. Kalla peale tomatid või passata, lisa basiilik ja lase kastmel 10 minutit podiseda. Maitsesta soola ja pipraga – mulle meeldib lisada ka natukene suhkrut.

Kalla kastmesse baklazhaanikuubikud, sega korralikult läbi.

Serveeri koos meelepärase pasta ja (lamba)juusutga.  Mina leidsin Prismast vahva lambajuustu nimega Mediterranean Sheep Cheese, mis selle toiduga oivaliselt sobis..