Pastad on meie blogis viimase poole aasta jooksul palju kajastamist leidnud. See allolev retsept ei pärine kaugelt mägede ja merede tagant, vaid selle autoriks on härrasmees nimega Mikk Mägi, kes viimases ajakirjas Toit & Trend erinevaid taimetoitlusega seotud aspekte analüüsib ja lisaks ka paar huvitavat retsepti jagab. Ma julgesin toodud retsepti teemal veidi “improviseerida” – nimelt soovitab Mikk tomatid kuumutamata pastasse segada, mulle aga meeldib neid koos sibula ja küüslauguga proovida. Et asi veel eriti tervislikuks teha serveerisin seda koos meie eestimaise Tootsipeenra ökopastaga – see oli minu jaoks tõeliselt meeldiv üllatus! Maitsev, tervislik ja valmib kiiremini, kui nisujahust tehtud pasta!

Vaja läheb

100 grammi puhastatud india pähkleid

1 sibul , peeneks hakituna

2 küüslauguküünt, peeneks hakituna

ühe väiksema porru valge osa, rõngasteks hakituna

karp kirsstomateid

1 pott basiilikut

1 pott spinatit (või siis väiksem peotäis)

soola ja pipart

250 grammi Tootsipeenra pastat

Talita nii:

Leota india pähkleid soojas vees umber 10 minutit. Kalla enamus vett ära ja püreeri pähklid köögikombainis või saumikseriga. Vajadusel lisa veidi vett – lõpptulemus peab olema kreemjas pasta. Lisa basiilik ja spinat ja töötle edasi kuni need on pastaga täielikult segunenud. Maitsesta soola ja pipraga.

Kuumuta pannil veidi õli ja lisa sinna sibul, küüslauk ja porru. Prae umbes 5 minutit, mille järel lisa pannile poolitatud kirsstomatid. Prae veel umbes 3 minutit.

Keeda pasta vastavalt etteantud juhistele ja kurna. Sega pasta korralikult tomati – küüslaugu – porru – sibulaseguga. Lisa spinati – pähklikreem ja sega korralikult. Maitsesta soola ja pipraga.