Selle retsepti avastasin taas Jamie Oliveri kodulehelt. Seal ta kirjutab, et keegi Itaaliast pärit memm väitis, et õiget carbonarat tehakse pennedega. Mina olen enamuses restoranides seda näinud ainult spagettidega. Minu katsetuses olid värsked tagliatelled.

Pasta carbonara suvikõrvitsaga
Hetkel pean seda vaieldamatult oma kõige paremaks pastaroaks. Soovitan kindlasti proovida.

Vaja läheb:
– soola ja pipart
– 6 keskmist suvikõrvitsat
– 500 gr pennesid (või spagette või tagliatellesid)
– 4 kollast munarebu
100 ml vahukoort
2 peotäit riivitud parmesani juustu
– 12 mõnusat pancetta singi viilu (ma kasutasin tavalist suitsusinki)
– värsket tüümianit

Valmistamine:
– Pane pasta soolatatud vette keema. Keeda täpselt nii kaua kui pakendil olev juhis kirjeldab.
– Lõika suvekõrvits mõnusateks tükkideks.
– Carbonara jaoks pane munakollane, koor ja pool parmesanist ühte kaussi. Sega kahvliga segamini.
– Võta suur praepann (35m läbimõõduga oleks täitsa okei) ja aja ta kuumaks. Vala peale mõnus kogus oliiviõli ning prae sink tumepruuniks.
– Lisa hakitud suvikõrvits ja 2 näpuotsa täit pipart.
– Lisa värsked tüümiani lehed ning prae kogu kupatust kuni suvikõrvits muutub kergelt kuldset värvi.
– Kui pasta on keedetud, siis kurna see nii, et natuke (0,5 tassi täit) keeduveest jääks alles.
– Peale kurnamist vala kohe pasta pannile, kus peekonit ja suvikõrvitsat praadisid. VÄGA OLULINE ON NÜÜD PANN TULELT ÄRA VÕTTA!
– Lisa carbonara segu ning sega kõik hästi segamini.
– Sinu superhea carbonara on nüüd valmis.