Selle retsepti avastasin taas Jamie Oliveri kodulehelt. Seal ta kirjutab, et keegi Itaaliast pärit memm väitis, et õiget carbonarat tehakse pennedega. Mina olen enamuses restoranides seda näinud ainult spagettidega. Minu katsetuses olid värsked tagliatelled.
Hetkel pean seda vaieldamatult oma kõige paremaks pastaroaks. Soovitan kindlasti proovida.
Vaja läheb:
– soola ja pipart
– 6 keskmist suvikõrvitsat
– 500 gr pennesid (või spagette või tagliatellesid)
– 4 kollast munarebu
– 100 ml vahukoort
– 2 peotäit riivitud parmesani juustu
– 12 mõnusat pancetta singi viilu (ma kasutasin tavalist suitsusinki)
– värsket tüümianit
Valmistamine:
– Pane pasta soolatatud vette keema. Keeda täpselt nii kaua kui pakendil olev juhis kirjeldab.
– Lõika suvekõrvits mõnusateks tükkideks.
– Carbonara jaoks pane munakollane, koor ja pool parmesanist ühte kaussi. Sega kahvliga segamini.
– Võta suur praepann (35m läbimõõduga oleks täitsa okei) ja aja ta kuumaks. Vala peale mõnus kogus oliiviõli ning prae sink tumepruuniks.
– Lisa hakitud suvikõrvits ja 2 näpuotsa täit pipart.
– Lisa värsked tüümiani lehed ning prae kogu kupatust kuni suvikõrvits muutub kergelt kuldset värvi.
– Kui pasta on keedetud, siis kurna see nii, et natuke (0,5 tassi täit) keeduveest jääks alles.
– Peale kurnamist vala kohe pasta pannile, kus peekonit ja suvikõrvitsat praadisid. VÄGA OLULINE ON NÜÜD PANN TULELT ÄRA VÕTTA!
– Lisa carbonara segu ning sega kõik hästi segamini.
– Sinu superhea carbonara on nüüd valmis.
5 arvamust to 'Pasta carbonara suvikõrvitsaga a’la Jamie Oliver'
23/02/2010
oehh, mul täna plaanis just külalistele pasta carbonarat teha ja kuskuures pennedega, kuna täna hommikul turul muud valikut ei olnud ja õhtul ei ole aega poodi enam minna:)
Kusjuures, mina keedan alati pastat minuti võrra vähem, kui pakil kirjas, jääb õige al dente:)
23/02/2010
Ragne, suured tänud kommentaari ja soovituse eest!
Edu õhtusöögi valmistamisel ja loodan, et leian varsti su blogist tänase katsetuse postituse.
28/07/2010
Nägin mõni aeg tagasi telekast Jamie Oliveri saadet, kus ta seda rooga tegi. Retsepti üles ei kirjutanud ja Jamie kokaraamatut ka kahjuks ei oma :S . Õnneks on meil intenet 😀
Tegin retsepis oma mugandused – koore asemel kasutasin alma kohvimeistrite piima ja riivitud parmisani asemel mingit parmisani pulbrit pakis. Sink oli ka tavaline maasuitsuribi ja värske tüümiani asemel kuivatatud SantaMaria oma. Aga väga hea tuli!
05/10/2011
kuna ise itaalias elan siis võin kinnitada et carbonarat tehakse nii penne’dega kui ka spagettidega aga kohe kindlasti mitte tagliatelle’dega sest see pasta sisaldab muna juba enda koosluses- nii et ühte ja sama ainet 2korda ei kasutata.
05/10/2011
tänud hea ja sisuka tip’i eest. kasutasin tagliatellesid, sest need olid käepärast olemas, kuid nüüd hiljem olen teinud ainult pennedega.
Kirjuta oma kommentaar