Jälle üks selline toit, mis pani mind hetkeks mõtlema taimetoitlaseks hakkamise peale..

Vaja läheb:

2 keskmist baklazhaani

2 suvikõrvitsat

2 sibulat

2 punast pipart

2 kollast pipart

2 suuremat tomatit

300 grammi kitsejuustu (koorikuta)

50 milliliitrit oliivõli

ühe sidruni pressitud mahl

üks punt hakitud koriandrit

üks punt hakitud basiilikut

peeneksjahvatatud meresoola

värskelt jahvatatud pipart

Talita nii:

1. Lõika baklazhaanid ja suvikõrvitsad pikkupidi umbes poolesentimeetristeks lõikudeks. Raputa baklazhaanidele soola ja lase neil 20 minutit seista, kuivata pinnaletekkinud niisuks paberkäterätikuga. Sibul lõika rõngasteks.

2. Grilli baklazhaane, suvikõrvitsat, sibulat ja paprikaid  grillpannil.

3. Valikulise sammuna aseta paprikad grillilt kilekotti, sõlmi see pealt kinni ja lase paprikatel mõni minut seista.  Seejärel eemalda paprikatelt nahk. Lõika paprikad viiludeks ja eemalda seemned. Kes seda teha ei viitsi võib koorimise ära jätta ja paprikad lihtsalt viilutada…

4. Lõika tomatid ja ki´tsejuust viiludeks.

5.  Järgmiseks sega oliivõli sidrunimahlaga, lisa näputäis pipart ja soola

6. Võta ahjuvorm ja lao juurviljad sinna järgmiste kihtidena: baklazhaanid, suvikõrvitsad,paprikad, pool juustust, tomatid, sibul ja viimaks veel teine pool juustust. Iga kihi vahele piserda oliivõli – sidrunimahla segu, millele raputa peale hakitud maitserohelist.

7. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Eemalda foolium ja küpseta vormi grillrezhiimil veel 5 minutit.