Vaja läheb:
2 sibulat
4 küüslauguküünt
5 sentimeetrine jupp ingverit
100 grammi kuivatautd aprikoose
200 grammi basmati riisi
paar supilusikat peterselli
50 grammi võid
soola ja pipart
Talita nii:
Haki sibul peeneks, purusta küüslauk ja riivi ingver peenikese riiviga. Kuumuta pannil 2 supilusikat võid ja prae sibulat, küüslauku ja ingverit umbes 5 minutit. Lisa riis ja poolekslõigatud kuivatatud aprikoosid, sega korralikult. Kalla peale 7 detsiliitrit vett ja hauta riis kaane all pehmeks. Vaata, et pea kogu vedelik oleks täidisest välja haudunud. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka hakitud petersell.
Pese part ja kuivata paberkäterätikuga. Hõõru kokku soola ja pipraga. Täida part riisitäidisega ja sulge kõhuava hambatikkudega. Määri part ümberringivõiga kokku ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes tund ja veerand kuni tund ja pool. Küpsetamise ajal võib lindu veel võiga määrida.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar