Kuna Eestis parti ainult külmutatuna saada on tõin mina oma linnukese eelmisel nädalal Ungarist kaasa. Part on minu meelest erakordselt mõnus vaheldus juba igavaks kippuvale kanale. Aga kellel parti ei ole võib selle ka julgelt kanaga asendada.Ouna - apelsinitäidisega part

 Vaja läheb:

1 part

2 teelusikat soola

1 supilusikas kuivatatud ürte

1 õun

1 apelsin

1 supilusikas suhkrut

50 grammi võid

 Talita nii:

Esiteks ole kindel, et eemaldad pardi seest sinna tihti kilekotikesega pakitud rupskid.. Mina ühel kallil jõuluajal seda ei teinud ja ei saaks öelda, et täidisega segatud papitükid ja kile ja rupskid roale just palju juurde oleks andnud… Siis määri part nii seest kui väljast soolaga, hõõru üle võiga ja lõpuks raputa peale ürte. Sega viilutatud õun, apelsin ja suhkur. Topi täidis pardi sisse ja sule avad hambatikkudega. Seo nööriga kokku jalad ja aseta part ahjuvormi. Mina kasutasin Rimist kampaania käigus saadud vormi, mille peal on rest, mis võimaldab toitu igast küljest võrdselt küpsetada. Aseta part ahju ja küpseta 170 kraadi juures umbes 2 tundi. Vahetevahel peaks lindu veel pealt võiga määrima. Samuti võiks küpsetamise keskel ta vormis ümber pöörata.