Selle kiiresti valmiva ja maitsva roa retsepti leidsin ma veebruarikuisest Good Food ajakirjast. Kuna tegemist on marakupärase roaga sobiks serveerimiseks ilmselt kõige paremini kuskuss, aga selle puudumisel on ta kindlasti maitsev ka riisi või köögiviljapüreega (nagu mina kasutasin). Kellel leidub kodus tagine-pott võiks seda retsepti juures kasutada, selle puudumisel ajab asja ära ka tavaline ahjuvorm.Marakopärane kalahautis

 

Vaja läheb:

1 keskmine sibul,  peeneksviilutatuna

1 punane pipar, peeneksviilutatuna

3 küüslauguküünt, peenekshakituna

2 supilusikat paprikapulbrit

2 teelusikat jahvatatud vürtsköömneid

600 grammi purustatud tomateid

1 sidruni mahl

400 grammi  kikerherneid, loputatuna

400 grammi valge kala fileed (kui kala on külmutatud, siis ennem sulatatuna)

suurem peotäis hakitud koriandrit serveerimiseks

1 supilusikas suhkrut

maitse järgi soola ja pipart

veidi õli praadimiseks

Talita nii:

1.  Kuumuta kõrge äärega pannil või potis õli, lisa sibul ja paprika ning prae umbes viis minutit. Lisa küüslauk, paprikapulber ja vürtsköömned, sega korralikult ja prae veel umbes minut.

2. Lisa potti tomatid ning sidrunimahl, lase kastmel vaikselt keema tõusta ja keeda keskmisel kuumusel 15 minutit. Maitsesta kaste soola, pipra ning suhkruga.

3. Lisa potti kikerherned  ja keeda kastet veel viis minuti.

4. Maitsesta kalafileed soola ja pipraga.

5. Kalla kaste ahjuvormi ja aseta sellele kalafileed. Kata vorm kas kaane või fooliumiga ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 15 minutit.

6. Serveerimisel raputa hautisele ohtralt värsket koriandrit ning paku lisandina kuskussi, riisi või kartuleid.