Selle toidu juures soovitaks kasutada isetehtud pestot (näiteks karulaugupesto retsept meie bolgis), aga kindlasti sobib ka poest ostetu. Juurviljasid võib muidugi valida oma soovi ja maitse järgi.
Vaja läheb:

4 umbes 160 grammist nahaga lõhe fileelõiku
500 grammi väikeseid kartuleid, poolekslõigatuna
2 porgandit, viilutatuna
2 ervivärvilist väiksemat paprikat, viiludeks lõigatuna
1 suvikõrvits, viilutatuna
poole sidruni mahl
3 – 4 supilusikat pestot
soola, pipart, õli
Talita nii:
- Keeda poolitatud kartuleid ja viilutatud porgandeid umbes 10 minutit,
- Aseta kõik juurviljad ahjuplaadile, (kaasaarvatud porgand ja kartul), vala peale paar supilusikat oliiviõli ja maitsesta soola ja pipraga ning sega korralikult.
- Pane juurviljad 180 kraadisesse ahju kahekümneks minutiks küpsema.
- Maitsesta lõhe soola ja pipraga ning määri peale pesto,
- Võta plaat ahjust, liiguta juurviljad ühele küljele ja asete lõhetükid vabale poolele.
- Piserda sidrunimahlaga ja pane plaat 12 – 15 minutiks (sõltuvalt kala paksusest) tagasi ahju.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar