Selle toidu juures soovitaks kasutada isetehtud pestot (näiteks karulaugupesto retsept meie bolgis), aga kindlasti sobib ka poest ostetu. Juurviljasid võib muidugi valida oma soovi ja maitse järgi.

Vaja läheb:

4 umbes 160 grammist nahaga lõhe fileelõiku

500 grammi väikeseid kartuleid, poolekslõigatuna

2 porgandit, viilutatuna

2 ervivärvilist väiksemat paprikat, viiludeks lõigatuna

1 suvikõrvits, viilutatuna

poole sidruni mahl

3 – 4 supilusikat pestot

soola, pipart, õli

Talita nii:

  1. Keeda poolitatud kartuleid ja viilutatud porgandeid umbes 10 minutit,
  2. Aseta kõik juurviljad ahjuplaadile, (kaasaarvatud porgand ja kartul), vala peale paar supilusikat oliiviõli ja maitsesta soola ja pipraga ning sega korralikult.
  3. Pane juurviljad 180 kraadisesse ahju kahekümneks minutiks küpsema.
  4. Maitsesta lõhe soola ja pipraga ning määri peale pesto,
  5. Võta plaat ahjust, liiguta juurviljad ühele küljele ja asete lõhetükid vabale poolele.
  6. Piserda sidrunimahlaga ja pane plaat 12 – 15 minutiks (sõltuvalt kala paksusest) tagasi ahju.