Vaja läheb:

4 tükki lõhefileed (umbes 150 – 200 grammi tükk)

pool tassi päikesekuivatatud tomateid

400 grammi päikesekuivatud tomateid

1 subul, peenekshakituna

2 küüslauguküünt, purustatuna

1 tass köögiviljapuljongit

peotäis külmutatud herneid

õli, soola, pipart

serveerimiseks kuskussi

Talita nii:

  1. Kuumuta pannil õli ja prae sellel soola ja pipraga maitsestautdlõhetükke, esiteks nahk allpool umbes viis minutit, pööra ümber ja prae veel paar minutit. Täpne aeg sõltub suuresti tüki paksusest. Löhet ei tohiks päris valmis küpsetada, sest see valmib hiljem kastmes veel edasi. Eemalda lõhe pannilt ja hoia seda fooliumi all soojas.
  2. Samal ajal kui lõhe valmib blenderda sefamini kookospiim ja päikesekuivatatud tomatid.
  3. Kui lõhe on pannilt eemaldatud alanda kuumus keskmiselelisa sibul ja prae umbes 5 minutit.
  4. Lisa küüslauk ja prae veel minut.
  5. Lisa pannile kookose – tomatisegu ja puljong. Keeda kastet madalal kuumusel, et see veidi kokku keeks. Maitsesta soola ja pipraga.
  6. Lisa kastemesse herned ja lõhe ja lase madalal kuumusel veel viis minutit valmida.