Leidsin selle retsepti Yotam Ottolenghi uuest kokaraamatust Simple. Originaalselt pärineb  retsept 1982. aastal välja antud kokaraamatust The Silver Palate.  Ehkki see retsept on maailmas väga populaarne ei leidnud seda ühestki Eesti kokandusblogist või raamatust. Olles seda nüüd ise proovinud julgen soojalt soovitada! Mugandasin retsepti vastavalt oma maitsele ja eelistustele. 

Vaja läheb:

12 kanakintsu (naha ja kondiga)

5 küüslauguküünt, purustatud

pool teelusikat kuivatatud oreganot

3 supilusikat punase veini äädikat

3 supilusikat oliivõli

100 grammi rohelisi oliive (ilma kivideta)

60 grammi kappareid koos vedelikuga

200 grammi kuivatatud datleid, kivid eemaldatud, veeranditeks lõigatud

2 loorberilehte

150 milliliitrit kuiva valget veini

2 supilusikat vahtrasiirupit (või mett või pruuni suhkrut)

1 teelusikas soola

musta pipart

Talita nii:

  1. Lõika kanakintsudesse 2 – 3 kondini ulatuvat sälku.
  2. Sega kokku kõik koostisosad väljaarvatud vahtrasiirup ja valge vein.
  3. Pane kanatükid suurde plastikkausi ja sega  marinaadiga.
  4. Kata kauss pealt toidukilega ja aseta 1 – 2 päevaks külmkappi, sega selle aja jooksul paar korda.
  5. Peale marineerimist võta kana külmkapist välja, kalla kogu marinaad ahjuvormi põhja ja lao sinna peale ühe kihina kanakintsud.
  6. Sega vein ja vahtrasiirup ja kalla kintsudele peale, kanaliha ülemine osa peab jääma vedelikust välja.
  7. Kuumuta ahi pöördõhu rezhiimil 180 kraadini, aseta kana ahju ja küpseta umbes 50 minutit.
  8. Serveeri riisi või kuskussiga.