Vaja läheb:

Foto: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/jerk-chicken

6 kondi ja nahaga kanakintsu või koiba

2 küüslauguküünt, hakituna

pöidlapikkune jupp ingverit, hakituna

1 tshillikaun, soovi korral eemalda seemned, hakituna

4 sl õli

2 sl sojakastet

1 sl siidriäädikat

1/2 laimi mahl ja riivitud koor

1/2 tl kuivatatud tüümiani

näpuotsaga jahvatatud nelki

1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit

näpuotsaga jahvatatud kaneeli

1 sl pruuni suhkrut

1. Pane kõik koostisosad peale kana köögikombaini ja töötle ühtlaseks kastmeks (sama saab teha ka saumikseriga)

2- Tee kanale nahaga poolele paar – kolm sisselõiget.

3. Kalla kaste ühtlaselt ahjuvormi põhja ja aseta sellele kanatükid.

4. Hoia kastmes kana vähemalt kaks tundi külmkapis keerates vahepeal kanatükke ümber.

5. Pool tundi enne küpsetamist tõsta kana külmikust välja ja maitsesta soolaga

6. Küpseta 190 kraadi juures umbes 40 minutit, viimased 15 minutit grillrezhiimil, et nahk muutuks krõbedaks.