Vaja läheb:

250 grammi vabalt valitud lühikesi pastatooteidIMG_4439

50 grammi seedermänni seemneid

100 grammi peekonit (või pancettat)

250 milliliitrit vahukoort

200 milliliitrit toidukoort

200 grammi teravamamaitselist juustu riivituna

1 teelusikas mahedamat sinepit

soola ja pipart

Talita nii:

1. Prae kuival kuumal pannil seedermänni seemneid paar minutit. Sega pidevalt ja jälgi, et seemned väga ei pruunistuks.

2. Lõika peekon ribadeks ja pruunista see pannil.

3. Keeda pastat soolaga maitsestatud vees paar minuti vähem, kui pakil ettenähtud valmistusaeg. Hoia kulbitäis keeduvedelikku alles ja kurna pasta.

4. Kuumuta paksupõhjalises potis vahukoor ja köögikoor, lisa pool riivjuustust  ja sega seni, kuni juust on sulanud. Lisa sinep ja maitsesta kaste soola ja pipraga.

5.  Sega pasta kastmega, kui tulemus tundub kuiv lisa veidi pasta keeduvett.

6.  Kalla saadud segu ahjuvormi, raputa üle ülejäänud riivjuustuga, peekoniga ja seedermänni seemnetega. Küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit.