Vaja läheb:
250 grammi vabalt valitud lühikesi pastatooteid
50 grammi seedermänni seemneid
100 grammi peekonit (või pancettat)
250 milliliitrit vahukoort
200 milliliitrit toidukoort
200 grammi teravamamaitselist juustu riivituna
1 teelusikas mahedamat sinepit
soola ja pipart
Talita nii:
1. Prae kuival kuumal pannil seedermänni seemneid paar minutit. Sega pidevalt ja jälgi, et seemned väga ei pruunistuks.
2. Lõika peekon ribadeks ja pruunista see pannil.
3. Keeda pastat soolaga maitsestatud vees paar minuti vähem, kui pakil ettenähtud valmistusaeg. Hoia kulbitäis keeduvedelikku alles ja kurna pasta.
4. Kuumuta paksupõhjalises potis vahukoor ja köögikoor, lisa pool riivjuustust ja sega seni, kuni juust on sulanud. Lisa sinep ja maitsesta kaste soola ja pipraga.
5. Sega pasta kastmega, kui tulemus tundub kuiv lisa veidi pasta keeduvett.
6. Kalla saadud segu ahjuvormi, raputa üle ülejäänud riivjuustuga, peekoniga ja seedermänni seemnetega. Küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar