Sellel suvel käisin Azerbaidzhaanis, kus üks mu hea sõber Bakhtiyar mind kohalikule hommikusöögile kutsus. Lisaks kõigele muule heale toodi laualePomidora yumurta pann muna – tomatipudruga, mis erakordselt hästi maitses! Sellest toidust on saanud üks minu kindlaid lemmikuid, eriti hea on see paksu lavashi ja musta teega. Bakhtiyar ütles, et maitseb kõige paremini otse lavashiga panni pealt süües.

Vaja läheb:

2 lihatomatit

3 küüslauguküünt

5 muna

1 teelusikas suhkrut

soola ja pipart

oliivõli

Talita nii:

1. Koori tomatid. Selleks tee tomatile peale ristikujuline lõige, aseta need kümneks sekundiks keevasse vette, jahuta külma vee all ja eemalda koor.

2. Haki tomatid väikeseks kuubikuks, purusta küüslauk.

3. Kuumuta pannil oliivõli, lisa tomat, küüslauk ja suhkur ja küpseta keskmisel kuumusel umbes 20 minutit. Selleks ajaks peaks kogu tomativedelik pannilt aurustunud olema. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Klopi munad lahti, maitsesta munasegu soolaga ja kalla pannile. Küspesta pidevalt segades kuni munadegu on hüübinud. Segu ei tohiks üle küpsetada, see peaks jääma kreemjas.

2. Ha