Vaja läheb:

500 grammi veisehakklihaTortillad chili con carne täidisega2

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 punane tshillipipar

¼ teelusikat tshillipulbrit

½ teelusikat paprikapulbrit

1 supilusikas fariinisuhkrut

1 kaneelikoor

25 grammi mõrushokolaadi

1 purk purustatud tomateid (400 grammi)

3 detsiliitrit lihapuljongit

1 purk punaseid ube soolvees (410 grammi)

¼ teelusikat estragoni

näpuotsaga muskaati

soola ja pipart

6 nisutortillat

100 grammi riivjuustu

Talita nii:

Kuumuta paksupõhjalises potis või kõrge äärega pannil natuke õli ja prae selles paar minutit hakitud küüslauku ja sibulat. Lisa hakkliha ja pruunista segu umbes kümme minutit. Järgmiseks lisa peeneks hakitud tshillipipar, tshillipulber, paprikapulber, fariinisuhkur ja estragon. Sega korralikult läbi ja lisa shokolaad  ning kaneelikoor.  Sega uuesti, kuni shokolaad on sulanud. Lisa nüüd tomatid ja puljong, kata pott kaanega ja hauta madalal kuumusel umbes pool tundi. Nõruta oad ja lisa need poti. Hauta veel 30 minutit ja maitsesta pipra ning soolaga.

Valmis segu aseta nisutortillale, keera tortilla rulli ningi kinnita vajaduse korral hambatikuga. Riputa tortillale riivjuustu ja küpseta 175 kraadises ahjus kuni see on sulanud. Tortillade asemel võib täidist serveerida ka keedetud riisiga.