Väga maitsev ja imelihtsalt valmiv ahjupannkook.Ahjupannkoogid kirsside ja shokolaadiglasuuriga

 Vaja läheb:

Koogi jaoks:

1 suur 800 grammine purk konservkirsse

1 ½ detsiliitrit vahukoort

1 ½ detsiliitrit piima

2 muna

2 detsiliitrit jahu

1 detsiliiter suhkrut

näpuotsatäis soola

 

Glasuuri jaoks:

150 grammi piimashokolaadi

½ detsiliitrit vahukoort

 Talita nii:

Sega kõik koogi jaoks minevad ained pannkoogitaignaks. Määri 24 sentimeetrise diameetriga koogi- või pirukavorm võiga. Soojenda ahi 220 kraadini. Kalla tainas vormi ja aseta sellele nõrutatud kirsid. Küpseta ahjus umbes pool tundi, kuni kook on pealt kergelt pruunistunud.

 Samal ajal valmista glasuur. Selleks kuumuta madalal kuumusel vahukoor, lisa sellesse tükkidena shokolaad ja kuumuta pidevalt segades, kuni shokolaad on sulanud.

 Lase nii koogil kui glasuuril umbes veerand tundi jahtuda ja määriseejärel glasuur koogile.