Selle supi juures oleks tark kasutada metsaseeni – nii jääb supi maitse palju tugevam, kui ainult kultuurseente kasutamisel.Seene püreesupp bataadi ja portveiniga

Vaja läheb:

2 supilusikat oliivõli

1 hakitud sibul

2 purustatud küüslauguküünt

125 grammi bataati e. maguskartulit

1 porrulaugu valge osa

200 grammi shampinjone

200 grammi metsaseeni

700 milliliitrit köögiviljapuljongit

250 milliliitrit kohvikoort

5 supilusikat portveini

Talita nii:

Kuumuta potis madalal kuumusel õli, lisa sellele sibul ja küüslauk ning prae pidevalt segades umbes kolm minutit. Lisa tükeldatud bataat ja porrulauk ja küpseta veel umbes viis minutit. Nüüd lisa viilutatud shampinjonid ja metsaseened (puravikud, kuuseriisikad või muud kupatatud söögiseened). Kui metsaseeni käepärast ei ole võib need asendada kas sama koguse shampinjonidega või soojas vees leotatud kuivatatud paari – kolme puravikuga (viimased lisada koos leotusveega). Nüüd tuleks suppi madalal kuumusel keeta umbes 20 minutit. Järgmiseks lisada portvein ja supp kas saumikseri abil või köögikombainis püreerida. Asetada supp tagasi pliidile ajada korraks keema ja maitsestada soola ning pipraga. Serveerimisel võib supile lisada parmesaniviile.