MariAnne juustupirukas

Umbes kuus aastat tagasi kutsus mu hea sõber Ranno mind enda juurde külla  Muu hea – parema hulgas pakuti ka Ranno elukaaslase Mari – Anne küpsetatud soolast juustupirukat. Muidugi palusin Rannol selle retsepti ka endale saata. Täna oma vanu maile sorteerides leidsin selle retsepti jälle üles ja otsustasin kohe piruka küpsetada. Maitses endiselt hästi!

Vaja läheb:

250 grammi küpsetusmargariini

250 grammi hapukoort

1,25 klaasi jahu

0.5 teelusikat soola

1 teelusikas soodat

300 grammi riivjuustu

4 muna

1 väike tops (rasvatut) kodujuustu

(pressitud küüslauguküüs)

Talita nii:

Margariin tuleb sulatada ja lasta tsipa jahtuda. Siis segada hulka hapukoor. Nüüd segada pool jahukogusest soodaga, ning lisada saadud segu hapuoore – sulatud margariinile. Teine pool jahust segada soolaga, ning lisada taignale. Kui tainas tundub liiga vedel (nagu pannkoogitainas) võib jahu lisada. Nüüd võta 24 cm läbimõõduga pirukavorm ja laota pool taignakogusest selle põhjale. Sega munad, kodujuust ja riivjuust korralikult läbi. Soovi korral lisa pressitud küüslauguküüs. Laota see täidis vormisolevale taignale. Täidisele laota omakorda teine pool taignast. Ahja soojenda 180 kraadini ja küpseta umbes 50 minutit kuni pirukas on on pealt veidi pruunistunud. Enne lõikamist tuleks pirukal lasta veidi jahtuda. Süüa sobib nii soojalt kui külmalt.