Tänase söögi komponentidest ei saanud osa ainult mina, vaid ka meie ustav koer Lotte. Vahest on Lotte olnud koos õemehega, kes väidab pidevalt, et on koerale õpetanud laualt söömist. Siiamaani võtsin seda kui tögava naljana. Täna, kui olin koju tulnud ning toitu valmistama hakanud, siis avastasin, et hakkliha ning eelmise õhtuse burgeri juurde kuuluv 200 grammine cheddari juust on kadunud. Lotte oli väga rahulolev. See tähendas minu jaoks uut poes käimist 🙂

Tagliatelle Bologna kastmega

Vaja läheb (serveerides 4-le):

– 2 sl oliivõli
– 1 peenelt hakitud sibul
– 1 peenelt hakitud porgand
– 1 peenelt hakitud sellerivars
– 1 purustatud küüslauguküüs
– 360gr veisehakkliha
– 1,6dl punast veini
– 2,4dl piima
– 420gr purk purustatud tomateid
– 1 sl päikesekuivatatud tomatite püreed (öelge mulle ka, kust Tartust seda saab)
– soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
– kaunistuseks tükkideks rebitud basiilikulehti
– serveerimiseks riivitud Parmesani juustu

Valmistamine:
1. Kuumuta õli suures potis. Lisa sibul, porgand, seller ja küüslauk. Prae tihti segades 10 minutit, kuni köögiviljad pehmenevad (mina praadisin vähem aega ja tulemus ei kannatanud sellepärast).
2. Lisa potti veisehakkliha ja prae kesmisel tulel, kuni liha mudab värvi. Sega pidevalt, pudenda praelabidaga hakkliha laiali.
3. Vala peale vein, sega, kun vein on sisse keenud. Seejärel lisa piim ning jätka segamist ja keetmist kuni ka see on sisse keenud.
4. Lisa tomatid ja tomatipasta. Lisa soola ja pipart . Keeda kastet madalaimal võimalikul kuumusel vähemalt 45 minutit.
5. Keeda teises potis ägedalt keevas soolaga maitsestatud vees tagliatelle pasta vastavalt pakendil oleval juhendile. Nõruta ja vala soojendatud kaussi. Vala peale kaste ja liiguta, et kaste ja pasta omavahel seguneksid. Kaunista basiilikuga ja serveeri kohe koos Parmesani juustuga lauale