Vaja läheb:

750 grammi nahata ja kondita kana kintsuliha IMG_4406

2 sibulat

2 küüslauguküünt

500 milliliitrit kvaliteetset poolkuiva siidrit (nt. Westons Medium Dry)

2.5 detsiliitrit köögikoort

2 supilusikat inglise sinepit

väiksem punt lehtpeterselli

3 supilusikat värsket tüümiani (ainult lehed)

natuke õli

soola ja pipart

Talita nii:

1. Lõika kana suuremateks tükkideks.

2. Kuumuta paksupõhjalises potis veidi õli, lisa kana ja prae seda umbes 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Tõsta kana vahukulbiga potist välja, vajadusel lisa veidi õli ning lisa potti peenekshakitud sibul.

4. Prae keskmisel kuumusel umbes 4 minutit ja lisa potti peenekshakitud küüslauk. Prae veel minut.

5. Kalla potti siider ( on oluline kasutada naturaalset siidrit!) ja lase kastmel keema tõusta.

6. Tõsta kana tagasi potti ja keeda kastet umbes 10 minutit.

7. Lisa sinep, köögikoor ja ürdid. Sega kaste läbi ja keeda mõni minut.

8. Maitsesta soola ja pipraga, serveeri basmati riisiga

Retsept pärineb jaanuarikuisest ajakirjast BBC Good Food