Kuuba kanapirukas

Sedakorda katsetus kariibi köögist. Serveerisin koos salati ja kartulitega, aga tegelikult piisaks ainult salatist või siis pigem asendaks kartulid riisiga. Sisaldab huvitavat kooslust erinevatest maitsetest, julgen kindlasti soovitada proovida.

 Vaja läheb:

Täidisejaoks:

 1 broiler (umbes 1,6 kilo)

6 terapipart

1 loorberileht

paar oksa peterselli

2 supilusikat oliivõli

1 suurem sibul, peeneks hakituna

3 kõvakskeedetud muna, tükeldatuna

2 tomatit, tükeldatuna

50 grammi rohelisi oliive, viilutatuna

1 supilusikas kappareid

pool tassi rosinaid

 

Katte jaoks:

500 grammi külmutatud või konservmaisi

90 grammi võid

2 teelusikat suhkrut

3 lahtiklopitud muna

soola

 Talita nii:

Pane kana suurde potti keema, lisa terapipar, loorberileht ja petersell. Keeda kana umbes tund aega, kuni see on pehme. Lase kanal puljongis jahtuda, tõsta see siis puljongist väja ja  eemalda kanaliha kontidelt, samuti ei kasuta selle retsepti juures kananahka. Puljongi võib alles hoida, selles saab teha näiteks väga hea supi – kasvõi vaata järgnevat retsepti – kana – juurviljasupp klimpidega.  

 Nüüd valmista vormi kate – selleks sulata üles külmutatud mais või nõruta konservmais sõelal. Püreeri mais saumikseriga või köögikombainis. Sulata pannil või, lisa sinna mais ja suhkur. Jätka kuumutamist keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni mass on veidi paksenenud. Maitsesta soolaga. Lase segul umbes 10 minutit jahtuda ja siis sega sinna sisse vispaldatud munad. Maitsesta soolaga.

 Nüüd kuumuta pannil oliivõli. Küpseta selles madalal kuumusel umbes 5 minutit sibulat. Siis lisa hulka kanatükid, keedetud munad, kapparid, oliivid,  tomatid ja rosinad. Sega komponendid korralikult läbi.

 Järgmiseks aseta kanatäidis ahjuvormi põhja ja määri sellele ühtlase kihina  peale maisikate. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit.