Hummus on üks tähelepanuväärselt tänuväärne asi – kerge valmistada, tervislik ja mis kõige tähtsam maitsev! Eriti hea näiteks pita peale määrituna, aga minu arust sobib ka ükskõik mis teise leiva või saiaga ja tegelikult isegi ka ilma leiva ja saiata. Internetiavarustes surfates võib hummusest leida väga palju erinevaid retsepte – see, mis siin allpool tuleb on klassikaline – selles kasutatakse kikerherneid ja seesamipastatu (tahinit).

VAJA LÄHEB

2x 400 gr konserveeritud kikerherneid

pool tassi kikerhernekonservi vedelikku

5 spl värsket sidrunimahla

3 spl tahinipastat

2 – 4küüslauguküünt

1 tl soola

4 spl oliivõli

Talita nii:

Kurna kikerherned ja hoia 1/2 tassi vedelikku alles. Loputa kikerherned vee all.  Pane kõik komponendid köögikombaini (või kasuta saumikserit) ja töötle neid viis minutit.

Märkuseks – viieminutise töötluse järel on tulemuseks väga õhuline hummus – kellele see ei meeldi võiks töötlemise aega vähendada. Samuti, mina kasutasin tugevamaitselist eesti küüslauku – kahest küünest oli tunda tugevat, aga mitte domineerivat maitset. Kes kasutab välismaist võiks küüslaugukogust suurendada.