Kõrvitsapirukas on Põhja – Ameerikas absoluutne klassika ja ehkki selle maitse võib alguses harjumatu tunduda tasuks seda kindlasti korra proovida.. Siis selgub, kas armastad või vihkad seda.Kõrvitsapirukas

 Vaja läheb:

Tainas

250 grammi jahu

näpuotsatäis soola

125 grammi külma võid, hakitud tükkideks

1 teelusikas suhkrut

1 muna

2 supilusikat vett

 Täidis

400 grammi kõrvitsat, kooritud ja sisu eemaldatud

125 milliliitrit vahukoort

125 milliliitrit piima

175 grammi pruuni suhkrut

½ teelusikat kaneeli

korralik näpuotsatäis jahvatatud nelki

korralik näpuotsatäis jahvatatud ingverit

3 muna

 

serveerimiseks vahukoort

 Talita  nii:

Sõelu jahu ja sool kaussi, lisa või ja näpi segu purutaoliseks massiks. Nüüd lisa muna ja vesi ning sõtku segu taignaks. Kui tainas enam käte külge kinni ei jää vormi see palliks ja mässi toidukilesse ning pane külmkappi.

 Seejärel valmista täidis. Selleks haki kõrvits väikesteks kuubikuteks ja hauta neid 100 milliliitris vees madalal kuumusel umbes 25 minutit. Püreeri kõrvits ja suru see läbi sõela. Lisa vahukoor, piim, suhkur, kaneel, ingver, nelk ja munad ja sega korralikult läbi.

 Suru tainas 23 sentimeetrise  läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele, toesta ääred fooliumiga, torgi kahvliga põhja augud ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 5 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit. Eemalda vorm ahjust ja kalla sellesse täidis. Küpseta umbes tund. Kui kook kipub pealt pruunistuma tuleks see katta fooliumiga.

 Serveerida vahukoore või jäätisega.