Kahjuks seda retsepti viimasel ajal enam palju ei kohta. Tegelikult on tegemist maitsva ja kiire toiduga, mis maitseb eriti hästi värskete kartulitega. Palju sõltub ilmselt ka kasutatava kala kvaliteedist.

Vaja läheb:

umbes 700 grammi valget kala (minul oli tursk)

1.5 liitrit vett

1.5 teelusikat soola

9 pipratera

Kastme jaoks:

1 detsiliiter kala keeduvett

3 hakitud muna

100 grammi võid

sidrunimahala maitse järgi

3 teelusikat hakitud tilli

soola maitse järgi

keedetud kartuleid või kartulipüreed serveerimiseks

Talita nii:

  1. Aseta potti 1.5 liitrit vett, pipraterad ja sool. Keeda selles kala 10 minutit. Vahu tekkimisel eemalda see vahukulbiga.
  2. Sulata potis või. lisa sellele kalakeeduvedelik, munad ja till. Keeda paar minutit.
  3. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga.
  4. Kalla kala kastmega üle ja serveeri keedukartulitega.