See retsept pärineb märtsikuisest Oma Maitsest. Originaalis on kasutatud tervet küülikut, mina lisasin sellele täiendavalt 2 koiba.  Samuti hautasin küülikut ahjus ja mitte pliidi peal.

Vaja läheb

1 küülik (pluss kaks koiba)IMG_4399

3 supilusikat nisujahu

soola ja pipart

2 supilusikat võid

2 supilusikat õli

3 keskmist sibulat

1 supilusikas kuivatatud tüümiani

2 pudelit kirsiõlut (näiteks Puls)

100 grammi kuivatatud kirsse

Talita nii:

1. Raiu küülik kaheksaks tükiks. Sega jahu pipra ja soolaga ning paneeri selles küülikutükid.

2. Kuumuta kõrge äärega pannil või paksupõhjalises potis õli ja või ning pruunista küülikutükid mõlemalt küljelt.

3. Aseta küülikutükid ahjupotti.

4. Viiluta sibul ja pane see pannile, prae kuni sibul on muutunud klaasjaks. Kalla pannile õlu, lisa tüümian ja kirsid. Aja kaste keema ja maitsesta see soola ja pipraga. Kalla kaste küülikutükkidele.

5. Pane ahjupott praeahju ja küpseta 170 kraadi juures 2 1/2 tundi.