Tänane retsept on leitud Nami-nami blogist ning esmakordselt valmistatud mulle minu abikaasa poolt. Siin kirjeldan kuidas ise proovisin esimest korda vuttidega õhtusööki valmistada, mis paraku jäi oma maitselt alla abikaasa tehtud toidule.
Vaja läheb:
– oliivõli
– 2 vutti
– soola
– musta pipart
– 4 koorimata küüslaugu küünt
– 3 oksa estragoni (mina värsket estragoni poest ei leidnud ning kasutasin kuivatatud versiooni)
– 2 loorberilehte
– 8 tk kooritud rohelisi viinamarju (mina ei viitsinud koorida ja piirdusin lihtsalt pooleks lõikamisega)
– 6 viilu õhukest pancetta peekonit (seda mul ka polnud ning kasutasin suvalist peekonit oma külmkapist)
Valmistamine:
1. Kata poti põhi ühdlaselt oliivõliga ning aja see kuumaks.
2. Maitsesta vutt soola ja pipraga ning pruunista kuumas potis.
3. Suru küüslauguküüned noaseljaga puruks ning lisa koos estragoni ja loorberilehtedega potti.
4. Kuumuta ahi 200 kraadi peale.
5. Pane vutid koos kogu praadimise mahlaga ahjupotti ning küpseta vutte ahjus 6-8 minutit. Vutid on valmis kui vutikintsu paksemast osasse torgata noaga ning sealt voolab selge lihamahl mitte roosat värvi.
6. Prae peekon.
7. Serveerimisel pane linnud soojendatud alusele ning aseta peekoniribad vuttide peale koos estragoniga. Samuti lisa küpsetatud viinamarjad ja toidu valmistamisel tekkinud mahl.
Isiklikult võtsin kõrvale ka keedetud riisi kuna 2 vutti jätab minusuguse mehe kõhu heledaks 🙂
3 arvamust to 'Röstitud vutt'
05/05/2010
Ju jäi Sul see “feminine touch” puudulikuks, Taavi 🙂
Värsket estragoni ja piparrohtu olen mina näinud nii NOPis kui ka Stockis. Aga loomulikult ainult siis, kui endal vaja pole.
Kas tohin Su pildi namis oleva retsepti juurde panna, viitega Su blogile?
05/05/2010
Kahjuks Tartus NOP-i ega Stocki pole. Tartlane peab tegema ise potipõllundust 🙂
Võid vabalt pildile viidata ning lingi eest olen väga tänulik.
05/05/2010
Aitäh! (Ja vabandan oma pealinnakeskse kommentaari eest).
Kirjuta oma kommentaar