Siin siis veidikene teistmoodi wokiroog, milles kasutasin pardiliha. Mul on siiralt hea meel, et värske part ka Eestis viimasel ajal laialt saadaval on – veel paar aastat tagasi vedasin seda Ungarist kaasa. Laias valikus pardiretsepte (ja mitte ainult!)ning näpunäited pardiliha kasutamiseks pakub muideks Ragne poolt peetud Rannamõisa blogi. Ka vokkimisest ei ole meie blogis palju juttu olnud, aga huvitavat lugemist selle kohta saab lugeda siit – uurimuse eest täname Markot!

 

 

 

 

 

Vaja läheb:

2 pardifileed

8 supilusikat sojakastet

pöidlapikkune jupp värsket ingverit, riivituna

2 purustatud küüslauguküünt

2 sibulat

kahest laimist pigistatud mahl

250 grammi rohelisi ubasid, võivad olla külmutatud

3 väheküpset banaani

1 punt koriandrit

1 teelusikas valge pipra terasid

õli

Talita nii:

1. Võta üks sibul haki see peeneks. Pane kaussi koos küüslaugu, ingveri,pipraterade, sojakastme ja laimi mahlaga.

2. Lõika pardifileed umbes sõrmepaksusteks viiludeks ja eemale neilt nahk ning selle all olev rasvakiht.

3. Pane pardiliha esimeses sammus valmistatud marinaadi ja marineeri seda vähemalt kaks tundi.

4. Keeda ubasid soolatud vees umbes 5 minutit kuni need on poolpehmed.

5. Kõika teine sibul poolrõngasteks ja prae seda vokipannil umbes viis minutit. Seejärel eemalda sibul pannilt.

6. Puhasta pann, lisa sinna veidi õli ja prae selles umbes sõrmejädusteks viiludeks tükeldatud banaane kusagil 5 minutit. Siinjuures on oluline kindlasti kasutada võimalikult tooreid banaane – küpsed banaanid lähevad pudruks.

7. Tõsta banaanid pannilt, puhasta pann ja kuumuta sellel veidi õli. Kui pann on kuum lisa pardifilee ja prae seda pidevalt segades umbes 7 minutit.

8. Lisa pannile banaanid, oad, sibul ning kalla üle marinaadiga. Sega ja voki veel 5 minutit.

9. Serveerimisel puista üle hakitud koriandriga.