Vaja läheb:

umbes 600 grammi valge kala fileedJamaika kalakarri

veidi õli praadimiseks

2 kardemonikupart

1 kaneelipulk

6 vürtsitera

4 peenekshakitud küüslauguküünt

4 nelgitera

1 suurem sibul, peenekshakituna

pöidlapikkune jupp ingverit, peeneksriivituna

2 teelusikat jahvatatud vürtsköömneid

1 teelusikas jahvatatud koriandrit

1/3 – 1/2 teelusikat cayennepipart

4 tomatit, kooritud ja peenekshakitud

umbes 300 grammi bataati, kuubikuteks hakitud

500 milliliitrit kalapuljongit

150 grammi kookospiima

1 loorberileht

basmati riisi serveerimiseks

värskelt hakitud koriandrit garneerimiseks

Talita nii:

1. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa sinna kardemon, kaneelipulk, vürts ning nelk ja prae segades paar minutit.

2. Lisa potti sibul, küüslauk ja ingver. Sega korralikult ja küpseta keskmisel kuumusel viis minutit.

3. Järhmiseks lisa potti vürtsköömned, jahvatatud koriander ja cayennepipar, valmista segades veel minuti jagu.

4. Lisa potti tomatid, bataat, puljong, loorberileht ja kookospiim. Maitsesta kaste soolaga, keera kuumus madalale ja lase sellel 20 minuti õrnalt keeda.

5. Maitsesta kala soolaga ja aseta see potti, kata fileed kastmega.  Keeda madalal kuumusel 10 minutit kuni kala on valmis.

6. Serveeri basmati riisi ja hakitud koriandriga.