Kuna kõrvitsaaeg on jälle käes toon allpool ühe hea kõrvitsasupi retsepti, mida sellel nädalal proovisin. Retsept on mugandustega võetud viimasest ajakirjast Toit & Trend. Soovitaksin selle retsepti juures kasutada muskaatkõrvitsat – nii jääb maitse oluliselt tugevam. Supis kasutatava puljongi kogust võiks julegelt varieerida vastavalt sellele, kui paksu suppi keegi soovib. Serveerimisel võiks kasutada röstitud kõrvitsaseemneid ja kõrvitsaseemneõli – kuna mul viimast ei olnud kasutasin seesamiõli, mis minu meelest ka hästi sobis.

Vaja läheb:

umbes kilo jagu kõrvitsat, kooritud, seemned ja säsi eemaldatud  ning suurteks tükkideks lõigatud

1 suurem porgand, puhastatud ja suurteks tükkideks lõigatud

1 suur hapu õun, kooritud, süda eemaldatud ja suurteks tükkideks lõigatud

1 sibul, kooritud ja hakitud

2 suurt küüslauguküünt, kooritud ja peeneks hakitud

põidlapikkune jupp ingverit, kooritud ja hakitud

pool (või terve) tshillipipart, seemned eemaldatud ja peeneks hakitud

400 ml kookospiima

1 liiter köögiviljapuljongit

1 suurema laimi mahl

peotäis hakitud koriandrit

soola, pipart ja suhkrut maitsestamiseks

paar viilu ciabattat, kuubikuteks lõigatuna

veidi õli

Talita nii:

Aja põli paksupõhjalises potis kuumaks, lisa sibul, küüslauk, ingver ja tshilli ning prae paar minutit madalal kuumusel. Lisa õun, kõrvits ja porgand ning sega korralikult läbi. Kalla peale puljong ja aja supp keema. Keeda umbes pool tundi kuni köögiviljad on pehmed. Võta supp tulelt ja püreeri see korralikult. Aseta tagasi pliidile ning sega juurde kookospiim, laimimahl ja koriander. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Kui supp tundub liiga paks lisa veel puljongit.

Aseta ciabattatükid ahju ja küpseta umbes 10 minutit kuni need on mõnusalt krõbedad. Serveeri suppi ciabattakrutoonide, kõrvitsaseemneõli ja kõrvitsaseemnetega.