Paljudele meist seostub maksakaste ilmselt Rimi lettidel leitavate ebmäärast, kergelt kallerdavat ollust sisaldavate plastkarpidega. Selles olluses kahvliga sorkides võime leida mõned maksatükid, mille maitsmine tekitab kahtlusi, kas selle eelmine omanik mitte tsirroosi tõttu parematele karjamaadele pole läinud. Siin aga üks lihtne viis maksa valmistamiseks – ainsaks mureks on maksa mitte üle küpsetada. Kes soovib “soustisemat” kastet võib julgesti hapukoort juurde panna.

Vaja läheb:

500 gr veisemaksa, lõigatud peeneteks ribadeks

3 spl õli praadimiseks

2 supilusikat jahu

2 suuremat sibulat, hakitud

3 supilusikat 30% hapukoort

2 supilusikat ketshupit

soola ja pipart maitsestamiseks

peterselli serveerimiseks

Talita nii:

1. Prae kuumal, rasvaineta pannil jahu kuni see kergelt pruunistub. Sega tihti, sest muidu läheb see kõrbema.

2. Eemalda jahu pannilt, lisa sinna õli ja prae selles sibulat umber viis minutit – minule meeldib, kui see on kerglet karamelliseerunud.

3.  Sega jahu, maksatükkidega ja lisa need pannile. Sega korralikult ja prae umbes 3 minutit. Maitsesta maks soolaga.

4. Lisa pannile hapukoor ja ketshup, sega hoolikalt ja lase kaste korraks keema tõusta.

5. Maitsesta soola ja pipraga, serveeri hakitud peterselliga.