Viimases postituses kirjutasin Lia Virkuse uue kokaraamatu kohta- Eesti Naise Kokaraamat. Nüüd avaldaks ka ühe retsepti, mida eile valmistasin – lihtne, kiire ja väga maitsev. Asi on kindlasti väärt proovida.  Tegin retseptile kerge muganduse lisades sellele tabascot (minu lemmik) ja paksendades kastet jahuga. Usun, et see retsept töötab ka samahästi kanalihaga.  Foto autoriks on Jaan Heinmaa – tänan teda väga loa eest seda pilti kasutada.

Vaja läheb

500 – 600 grammi sea sisefileed, ribadeks lõigatuna

2 sibulat, hakituna

2 supilusikat õli

1 – 2 teelusikat karrit

2 detsiliitrit lihapuljongit

400 grammi kookospiima

1 väikene konserv ananassikuubikuid

1 supilusikas jahu

soola, pipart ja tabascot maitsestamiseks

serveerimiseks riisi, koriandrit ja röstitud seesamiseemneid

 

Talita nii

Prae paksupõhjalises potis umbes mõni minut  mõõdukal kuumusel sibulat ja karrit, sega hoolikalt, et sibul kõrbema ei läheks.

Tõsta sibulasegu potist välja, tõsta kuumust, lisa veidi õli ja pruunista sealiha. Maitsesta soola ja pipraga.

Samal ajal sega puljong kookospiimaga ja kuumuta.

Lisa potti sibulad ja kalla peale puljongi ja kookospiima segu, lisa ananassikuubikud.

Soovi korral sega jahu vähese külma veega ja lisa see pidevalt segades kastmele.

Aja kaste mõneks minutiks  keema ja maitsesta veel soola ja pipraga, soovi korral tabascoga.

Serveeri riisi, koriandri ja seesamiseemnetega.