Hakkasin selle retsepti vastu huvi tundma vaadates Austraalia kokandussaate Minu köök on parim viimast hooaega. Ehkki selle toidu valmistamine oli suhteliselt aeganõudev on tulemus vaeva kindlasti väärt.
Vaja läheb:
umbes kilojagu loomaliha (mina kasutasin abatükki), 2 kuupsentimeetristeks tükkideks lõigatuna
Marinaadi jaoks:
pooleliitrine pudel Coca Colat
1 kiivi, kahvliga püreestatuna
pöidlapikkune tükk ingverit, jämedalt hakituna
3 küüslauguküünt, jämedalt hakituna
1 sibul, jämedalt hakituna
1 supilusikas kalakastet
2 teelusikat hiina viievürtsi segu
Hautise jaoks:
pöidlapikkune tükk ingverit, viilutatuna
4 küüslauguküünt, hakituna
1 suurem sibul, hakituna
2 sidrunheina vart (ainult keskmine, pehmem osa, hakituna) või siis pool teelusikat kuivatatud sidrunheina
1 kaneelikoor
4 tähtaniisi
200 grammi purustatud tomateid
3 loorberilehte
150 ml kuiva valget veini või sherrit
3 teelusikat kalakastet
3 keskmist porgandit, poolekslõigatuna ja siis umbes 5 sentimeetri pikkusteks tükkideks hakituna
umbes pool liitrit loomalihapuljongit
veidi võid ja õli
soola, suhkrut, pipart
värsket koriandrit
riisi serveerimiseks
Talita nii:
Päev enne hautise valmistamist sega kokku kõik marinaadi komponendid, lisa lihakuubikud, sega korralikult ja aseta 24 tunniks külmkappi.
Eemalda liha marinaadist ja lase sellel soojeneda toatemperatuurile.
Kuumuta paksupõhjalises potis paar supilusikat võid ja veidi õli. Pruunita selles jaokaupa loomalihakuubikud. Kui kogu liha on pruunistatud pane see tagasi potti.
Lisa lihale sibul, küüslauk, ingver, sidrunhein, tähtaniis ja kaneelikoor. Prae keskmisel kuumusel segades umbes viis minutit.
Lisa tomatid, sega, aja hautis keema ja keeda umbes 3 minutit.
Lisa puljong, vein ja loorberilehed, sega ja aja hautis keema.
Keeda madalal kuumusel umbes 2 tundi. Kui hautis tundub olevat liiga kuiv lisa veidi vett või puljongit.
Lisa kalakaste ja aja hautis uuesti keema.
Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Lisa porgandid ja keeda madalal kuumusel veel umbes tund aega. Liha peab selleks ajaks olema väga pehme.
Serveeri koriandrilehtede ja riisiga.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar