Mõned nädalad tagasi viibisin Gambias, kus sai maitsta hämmastavalt maitsvaid teravaid kalaroogi. Koju jõudes üritasin leida retsepti, et valmistada midagi sarnast. Leidsin selle Gordon Ramsay raamatust Ultimate Cookery Course.

Vaja läheb:

umbes 500 grammi valge kala fileed (mina kasutasin koha)Pähklitega paneeritud kalafilee magusa tshillikastmega

õli praadimiseks

1 laim

150 grammi puhastatud maapähkleid

1 teelusikas tshillihelbeid

soola

peotäis kahitud koriandrit

2 muna, lahtiklopituna

tsipa kalakastet

Kastme jaoks:

2 tshillipipart, seemned eemaldatud ja peeneks hakitud

2 küüslauguküünt , viilutatuna

natuke soola

1 supilusikas suhkrut

1 supilusikas mett

2 supilusikat kalakastet

3 supilusikat õli

1 teelusikas riisiäädikat

peotäis koriandrit, hakituna

3 rohelise sibula vart, hakituna

1 laimi mahl

Talita nii:

  1. Esmalt valmista kaste. Aseta tshillid, küüslauk, sool  ja suhkur uhmrisse ja töötle need püreeks. Lisa kalakaste, riisiäädikas ja oliivõli, sega korralikult.  Lõpuks lisa rohelised sibulad, koriander ja laimimahl. Maitsesta soovi järgi.
  2. Paneeringu valmistamiseks uhmerda pähklid, tshillihelbed ja sool. Pähklid peaks jääma suhteliselt suurteks tükkideks, kui nad täiesti purustada lähevad nad panni peal kõrbema. Lõpuks lisa koriander.
  3. Lisa lahtiklopitud munadele veidi kalakastet ja natukene soola.
  4. Kasta kalafileed esmalt munasegusse ja siis pähklimassi. Paneeri fileesid ainult ühelt poolt. Suru paneering sõrmedega korralikult kalale külge.
  5. Kuumuta pannil õli (kuumus peab olema suhteliselt kõrge) ja aseta kala pannile paneeringu pool all. Prae paar minutit ja siis keera kala ümber. Prae veel paar minutit.
  6. Serveeri koos kastmega.