Minu isa on kirglik kalamees, kes püüab igal võimalusel vee peale saada, kuid lisaks sellele meeldib talle ka palju eksperimenteerida köögis. Mitmed road valmivad koostöös emaga. Ma ei tea selle retsepti päritolu täpselt, kuid kindlasti on siin omamoodi koostöö mängus olnud, sest kalad on isa poolt ja valmistamine ema poolt. See tähendab, et isa püüab, puhastab ja fileerib, ning selles viimases on tal “must vöö” juba saavutatud. Ma olen näinud mitmeid ämbreid püütud ahvenaid, mis kõik vajavad fileerimist ning ta teeb seda minimaalse kao, väga kiirelt ning väga puhtalt. Näitkes mina ei oska isegi lõhet fileerida. Kui käisin Karilatsi kalakasvanduses kala ostmas ning ostsin sealt puhastatud kala, siis kodus minu fileerimise järel nägi tulemus välja justkui oleks keegi proovinud kala pussitada.

Ahvenafilee koorekastmesAlltoodud retsepti üks olulisemaid märkusi on, et ahvenafilee peaks olema kindlasti koos nahaga ja loomulikult ilma soomuseta – nahk on oluline täiendava ja parema maitse tõttu. Lisaks on see ka väga kiirelt valmiv kerge roog.

Vajab läheb:
– 8-10 nahaga ahvenafileed
– 2 sl jahu
– 1 tl soola
– 1/4 5 piprasegu
– 1 väiksem sibul
– värsket tilli
– õli praadimiseks
– 400 gr kohvikoort

Valmistamine:
1. sega sool, piprasegu ning jahu omavahel ära
2. kasta fileed jahusegu sisse ning paneeri fileed kergelt helepruuniks
3. eraldi pannil kuumuta 1 väike hakitud sibul klaasjaks ning vala see paneeritud kalade peale
4. vala peale 400gr kohvikoort ning lase sellel keeda umbes 5-7 minutit

Serveeri koos keedukartuliga ning lisa maitseks kastmele ka tilli. Super tulemus minimaalse ajaga.