See retsept pärineb Jamie viimasest raamatust Save with Jamie. Kellel peaks olema huvi seda raamatut soetada siis on see praegu amazon.co.uk meeldivalt odava hinnaga – 7 GBP. Isegi kui lisada sellele postikulud ja käibemaks jääb see ikka oluliselt soodsamaks kui 30 eurone hind millega seda Eestis pakutakse.

Vaja läheb:

10 kana poolkoiba või kintsu, naha võib soovi korral eemaldadaJamie kollane kanakarii

2 sibulat, peenekshakituna

4 küüslauguküünt, peenekshakituna

5 cm  tükk ingverit

2 kollast pipart, tükeldatuna

1 kanapuljongi kuubik

1 -2 punast tshillipipart, peenekshakituna

1 punt värsket koriandrit (lehed ja varred eraldi)

1 supilusikas mett

1 teelusikas kurkumit

2 teelusikat karripulbrit

400 grammine purk kikerherneid, kurnatud ja loputatud

1 teelusikas tomatipastat

natuke oliivõli

soola ja pipart

sidrunit, riisi ja maitsestamata jogurtit serveerimiseks

Talita nii:

1. Valmista karripasta. Selleks püreesta saumikseriga 1 sibul, 1 kollane paprika, ingver, murendatud puljongikuubik, tshilli, koriandri varred ja maitseained.

2. Vala paksupõhjalisele kuumaks aetud pannile veidi õli ja pruunista selles kanatükid. Maitsesta vähese soolaga.

3. Tõsta kana pannilt ja pane sinna järelejäänud sibul ja paprika. Prae paar minutit ja lisa pannile karripasta. Sega korralikult ja lase kastmel 5 minutit haududa.

4. Lisa pannile pool liitrit keevat vett. Järgmiseks lisa kikerherned ja tomatipasta, sega korralikult ja lase kastmel keskmisel kuumusel keema tõusta.

5. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning aseta kana tagasi pannile.

6. Lase karril 45 minutit madalal kuumusel haududa.

7. Serveeri riisi, sidrunisektorite, jogurti ja koriandrilehtedega.